1 oktober 2016
14:00

Robertsfors IK

Referat: Ohtana/Aapua FF - Robertsfors IK

Hemma på Skolvallen vinner OAFF i säsongsavslutningen mot Robertsfors med 3-1 (0-0)
Första halvlek inleds med att OAFF har ett litet spelövertag men det är Robertsfors som skapar matchens första farliga läge när Milan Grubor tar sig fram i straffområdet och drar på ett mäktigt skott som turligt för oss går i ribban. Sedan händer inte mycket i chansväg, den farligaste är en hörna av Micke Krekula som vi är nära att stöta i nät. Vi går till paus med 0-0 vilket är rättvist.

Andra halvlek hinner bara starta när OA får en frispark mitt på Robbans planhalva. Micke Krekula slår den mot mål där Danne Mäki når högst och styr bollen in bakom en chanslös målvakt till hemmaledning 1-0. Mäki har några minuter senare ett skott från ca 20 meter som är hårt men också en bit utanför. Robbans första halvchans är en bicycleta som går över.Efter ca en kvart har Borri två hyfsade skottlägen där båda skotten går rakt på målisen. I den 62:a minuten tar sig Borri fram mot straffområdet där han släpper bollen vidare till Joel som med en bredsida placerar in 2-0. Matchen avgörs definitivt i den 73:e minuten när Yassin vinner bollen på RIK:s planhalva och släpper ut bollen till Marre Tano vars inlägg seglar över målvakten och in vi mål till 3-0. Sista kvarten tar Robertsfors över spelet och i den 88:e minuten tar sig kvicke Eric Ntekzimana igenom vårt försvar, rundar Felle och rullar in slutresultatet 3-1.

Sett över hela matchen vinner OAFF rättvist och det är egentligen bara sista kvarten som RIK är spelförande. I ett bra OAFF försvar går plussen till Liam Alldén och Johannes Kero. På mittfältet var Daniel Mäki kung på planen och framåt går plusset till Adam Zingmark vars huvudspel var viktigt i bägge straffområdena. Joel Hiltunen visade klass under den dryga halvtimmen han var på plan, I Robersfors var Jens Bergström säker i försvaret och framåt var Eric Ntekzimana den farligaste. Domare Keijo Hyvärinen dömde mycket övertygande.
Hörnor : 8-6, Gula kort: 0-1

Laget: Felle - Liam (ut 75), Kero, Palo, Micke K - Jocke J, Mäki, Markus M (ut 59), Marre T - Adam, Borri (ut 64)
Ers: Joel ( in 59), Yassin (in 64), Abdul (in 75), Kotten, Younes